НСЧБ : +359898722133

НСЧБ ПОДКРЕПЯ ДЕКЛАРАЦИЯТА НА СОББ И…

сеп. 20, 2019

0

НСЧБ ПОДКРЕПЯ ДЕКЛАРАЦИЯТА НА СОББ И…

  свалете от тук:

Българска болнична асоциация

Национално сдружение на частните болници

Национално сдружение на областните многопрофилни болници за активно лечение

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

В подкрепа на Декларацията на СОББ ОТНОСНО ИЗПЛАЩАНЕ НА ИЗВЪРШЕНАТА ДЕЙНОСТ ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА ПАЦИЕНТИ ЗА 2015, 2016 И 2017 ГОДИНИ  НА  ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ

          Ние, представителите на Българска болнична асоциация, Националното сдружение на частните болници, Национално сдружение на областните многопрофилни болници за активно лечение, изразяваме своята пълна подкрепа на справедливитие искания, залегнали в Декларацията на Съюза на общинските болници в България.

          Нерешените въпроси, свързани с изплащането на така наречената „надлимитна дейност“, касаят всички изпълнители на болнична медицинска помощ, независимо от формата им на собственост. Те са и част от причините за финансовата нестабилност на системата на здравеопазване и заплаха за фалит на немалко лечебни заведения.

          Решаването на тези въпроси „на парче“ и под натиск само ще задълбочи кризата и временно ще отложи неизбежното.

          Присъединявайки се към исканията на Съюза на общинските болници в България, ние категорично настояваме за незабавно изплащане на извършената, но неразплатена дейност на болниците и слагане на край на политиката на лимитиране в интерес на пациентите и лечебните заведения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.