НСЧБ : +359898722133

Управителен съвет

    Home / За нас / Управителен съвет

Управителен съвет

Националното сдружение на частните болници се управлява и представлява от Управителен съвет, състоящ се от 5 до 9 души. Членовете и председателят се избират за срок от 2 години от мнозинство на Общо събрание.

На проведеното Общо събрание на Националното сдружение на частните болници, бе избран Управителен съвет на НСЧБ в следния състав, а за председател бе преизбран Красимир Грудев:

Красимир Грудев – председател на Управителния съвет на НСЧБ, съсобственик на МБАЛ „Тримонциум” ООД

Завършва СУ „Климент Охридски” – специалност „Философия” (1981г.) Преподавател по философия е последователно в ВМИ „И. П. Павлов” – Пловдив (1983 – 1985), СУ „Климент Охридски” (1985 – 1988), ПУ „Паисий Хилендарски” (1988 – 1992).

Учредител и член  на СД (1996 – 2000) на първата лицензирана стокова борса в България –  „Пловдивска стокова борса” АД (сега „Национална стокова борса” АД). Член на СД на редица предприятия от дървообработващата и млекопреработващата промишленост.

Г-н Грудев има повече от 15 години опит в мениджмънта на частното болнично здравеопазване. През 1999 г. става учредител и мажоритарен собственик на едно от първите частни лечебни заведения в Пловдив –  „Медицински център Тримонциум” ООД, осъществяващо болнична дейност в областта на офталмологията, ортопедия и травматология, акушерство и гинекология, хирургия. Учредител и съсобственик е на „МБАЛ Тримонциум” ООД (2008). Председател на УС на Фондация „РАЦИО” от 2003г.

 

Д-р Венелина Милева

Изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

Д-р Венелина Милева e завършила медицина в Медицински университет – Варна и повече от 10 години е главен асистент в университета. Има редица специализации по Здравен мениджмънт и Администрация в Open University (Великобритания), Нов Български университет и Икономическия университет (Варна). Работила е като лекар първична помощ и е основател на един от първите медицински центрове във Варна през 1999 г.. Управлява 8 години Медицински център „Манус Вита“ и „Манус Вита трудова медицина“ във Варна. Управител на Сити Клиник Медицински Център Брегалница до 2016 г. От 2017 г. встъпва в длъжност като Изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда и Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда.

На Общото събрание на НСЧБ на 17 март 2017 година е избрана за член на Управителния съвет на Националното сдружение на частните болници.

 

Д-р Eлиза Георгиева – член на Управителния съвет на НСЧБ, управител на МБАЛ „Свети Панталеймон Плевен” ООД

Д-р Елиза Георгиева завършва медицина през 1991 г. във ВМИ гр. Плевен. Специалиалист по Образна диагностика – МУ София. Специалист по Здравен мениджмънт – Стопанска академия Д. Ценов Свищов. Учредител и управител на Фондация свети Иван Рилски.

 

 

Д-р Методи Янков – член на Управителния съвет на Националния съвет на частните болници, управител на МБАЛ „Сердика“

Завършва бившата Медицинска академия през 1979 година. Има три специалности. През 1984 година придобива специалност по Акушерство и гинекология. Има придобити специалности още по Социална медицина и Икономика на здравеопазването, съответно през 1990 и 1992 година, както и две магистратури – по социални дейности и обществено здравеопазване и по здравен мениджмънт.

Започва работа като хирург в Районна болница – гр. Бобов дол, след което работи осем години като акушер-гинеколог в Районна болница – гр. Дупница. От 1993 г. до сега е изпълнителен директор на I-ва АГ Болница „Св. София“. След това 8 години е акушер-гинеколог в болницата в Дупница. От 1993 години е изпълнителен директор на Първа акушеро-гинекологична болница „Света София“.
През 2000 година става първият директор на Столичната здравноосигурителна каса, както и началник на „Главно управление“ в Министерството на здравеопазването а от юли месец 2006 год. поема поста на един от изпълнителните директори на Столичен медицински холдинг София.

На 22 юли 2010 година открива МБАЛ „Сердика“, чийто управител е.

 

Д-р Динко Младенов – член на Управителния съвет на НСЧБ, собственик и управител на СХБАЛ „Медикус Алфа“

Образование и квалификация:

2009 г. – Магистър по Здравен мениджмънт, МУ София

1991 г. – Специалност Вътрешни болести, МУ София

1990 г. – Квалификация Образна диагностика, МУ София

1983 г. – Магистър по медицина (дипломиран лекар), МУ Пловдив

1977 г. – Завършено средно гимназиално образование , гр. Свиленград

Месторабота и професионален опит:

2013 г. – Учредител и член на Упрвителния съвет на Национално сдружение на частните болници в България

2011г. – Съдружник и Управител в “МБАЛ Черноморска-Бургас“ ООД

Юни 2010 г. – Съдружник и Управител в “Черноморски строежи-09“ ООД.

0т март 2010 г. – отново едноличен собственик и управител на МДЦ “Медикус Алфа“ Пловдив и Пампорово и  СБАЛХ „Медикус Алфа“ Пловдив. Практикуващ лекар.

2007- март 2010 г. – Главен Медицински Директор на Юнайтед Медикал Груп, Управител на Юнайтед МДЦ Пловдив, МДЦ Пампорово и Юнайтед СБАЛХ Пловдив. Практикуващ лекар.

Миноритарен акционер в Юнайтед Хелткеър С.а.р.л., Люксембург, респ. Юнайтед Медикал ЕАД.

2005 г. – Учредител и Управител на “Д.Младенов“ЕОД

2001-2007 г.- Управляващ собственик на ДКЦ Медикус Алфа, Пловдив. Практикуващ лекар.

1999 г. – Учредител на Медикус Алфа ЕООД. Практикуващ лекар.

1992 г. – Практикуващ лекар в собствена частна практика по вътрешни болести и ултразвукова диагностика в гр. Пловдив.

1988 – 1992 г.-  Лекар-ординатор във вътрешно отделение на Окръжна болница (МБАЛ) Пловдив.

1985 – 1988 г. -Лекар-ординатор и впоследствие Завеждащ Отделение за Хемодиализа към Общинска болница в Свиленград.

1983-1985 г. – Лекар-ординатор във вътрешно отделение на Общинска болница Свиленград.

 

Д-р Цветан Димов Диманов – Член на Управителния съвет на НСЧБ, Управител МБАЛ „Полимед” ООД. Изпълнителен Директор на МЦ „Полимед” АД

Дата на раждане: Юни 14, 1970г., гр. Ямбол

Образование: от 1989г. до 1995г. – ВМИ – гр. София

Специализирал:
вътрешни болести, от 1998 до 2002г. – МУ София
здравен мениджмънт, 2002г. – МУ София, Факултет по обществено здраве
кардиология, от 2004 до 2006г. – УНСБАЛССЗ „Света Екатерина” – София

Следдипломна квалификация по Трудова Медицина – МУ София

Владее: английски и руски език

семеен с 2 дъщери

Контакти: e-mail: dimanov@polimedad.com

 

Д-р Веселин Даскалов

Дипломира се като лекар през 1987г. в Медицинска Академия, гр.София
Специалист по очни болести от 1990г.
Две години работи като научен сътрудник в УМБАЛ „Царица Йоанна”, София.
От 1992 г. e асистент към Катедрата по офталмология в УМБАЛ „Александровска”, в Kлиниката по Очни травми и витреоретинална хирургия.
От 1999 г. е главен асистент в същата катедра.
В МБАЛ „Токуда Болница София” е от самото начало, ръководи Отделението по офталмология до март 2012.
В момента консултира и оперира пациенти в новия МЦ „Пентаграм 2012” София.

Специализирал е в:

  • Moorfields Eye Hospital, London, UK
  • Klinik fuer Augenheilkunde, Universitaetsklinikum Regensburg, Germany
  • Chibanishi-General Hospital, Kanegasaku Matsudo city, Japan

Член е на:

  • Управителният съвет на Българското дружество по офталмология
  • ESCRS- European Society of Cataract and Refractive Surgeons
  • AAO– American Academy of Ophthalmology
  • EVRS– European VitreoRetinal Society
  • Носител на награда на името на д-р Дъбов за най-добър млад офталмолог на 1999г.

Лекарската му практика на специалист обхваща пълния спектър диагностика и лечение на очните заболявания. Ежедневната му работа на офталмохирург включва оперативно лечение на катаракта, глаукома, отлепване на ретината, очни травми, диабетна ретинопатия, заболявания на макулата, както и трансплантации на роговица /кератопластика/, рефрактивна лазерна хирургия и детска офталмолохирургия.

Неговото хоби е да оперира. Малкото свободно време е за семейството и приятелите. Има дъщеря и син. Обича както да слуша музика, така и да танцува; както да работи в градината, така и да се излежава на морския бряг; както историята, така и модерните технологии.

Има удивителна памет за здравословните проблеми на многото си пациенти. Прави около 2000 операции годишно. Пословичен е с добрата организация на работа. Умее да създава и ръководи екип. Пациентите го наричат “Вълшебникът”. До скоро бе н-к отделение „Офталмология” в „Токуда Болница” София, а в момента оперира в клиниката „Пентаграм 2012” София, създадена от него и екипа му като собствен модерен медицински център. Има слава освен на водещ и на най-бързия офталмохирург в страната. Роден е на 12.11.1961 г. в Ботевград. Зодия Скорпион. 

Личен сайт на д-р Веселин Даскалов 

 

Д-р Александър Ангелов

Собственик и медицински директор на Медицински център по офталмология „Ресбиомед“. Основател и лектор на Balkan Ophthalmic Wetlab Course. Собственик на компания за клинични изпитвания на лекарства „Ресбиомед“.

Д-р Александър Ангелов е завършил медицина в Медицински университет – София. След пълен курс на обучение, с проведени задължителни стажове и полагане на изпит, придобива специалност Очни болести в Медицински университет – София. Специалист по Здравен мениджмънт към УНСС, София. Има редица курсове и профилирани специализации в сферата на офталмологията в Австрия, Великобритания, Испания и САЩ.

Член на Управителния съвет на Националното сдружение на частните болници, Съюз на очните лекари в България, Български Лекарски Съюз, Национална Глаукомна Асоциация, European Society of Cataract & Refractive Surgeons.

 

Ива Пехливанска

Съучредител и съдружник в Специализирана болница за рехабилитация “Мари”, гр. Несебър от 2007г.

Основава фирма Ultramed International Ltd през 2003г., която се занимава с повишаване на квалификацията, следдипломна специализация, легализация и приравняване на дипломи за завършено висше образованиe на български медицински специалисти на територията на Великобритания.

Управител е на фирма “МАРИ-Д” ООД и “Промед 7” ООД.

Завършва специалност Международни отношения в ЮЗУ “Неофит Рилски”, Международно право с допълнителни профили “Национална сигурност” и “Права на човека” в Westminster University, Лондон и Право в ПУ “Паисий Хилендарски”.

Трудовият й стаж започва в МВнР, Посолство на Република България в Лондон и Народно събрание.

Член е на British Law Academy и Modern Healthcare.

 

Д-р Йордан Иванов Стайков – член на Управителния съвет на Националния съвет на частните болници, управител на Специализирана болница за рехабилитация „Стайков и фамилия“ ЕООД  и на Медицински център „Доктор Стайков“ ЕООД

Д-р Йордан Иванов Стайков е завършил медицина в Тракийския университет – Стара Загора през 2004 година. Работил е в ЦСМП – БУРГАС, а впоследствие  специализира  физикална и рехабилитационна медицина отново в Тракийския университет – Стара Загора. Придобива медицинска специалност през 2017 г.

През 2009 г. завършва магистратура по Здравен мениджмънт в Университет „Проф. Асен Златаров“ – Бургас.

Д-р Йордан Стайков има 14-годишен опит в областта на управлението на  лечебни заведения.

През 2007 г. става съучредител на Специализирана болница за рехабилитация „Стайков и фамилия“ ЕООД, в к.к. Слънчев бряг, а от 2009 г. е мажоритарен собственик и управител на лечебното заведение.

През 2016 г. създава медицински център „Доктор Стайков“ ЕООД,  а през 2020 г. изгражда нова, модерна база на медицинския център в гр. Бургас.

През всичките години д-р Йордан Стайков  продължава да работи в полза на своите пациенти и като лекар, специалист  по физикална и рехабилитационна медицина