НСЧБ : +359898722133

Д-р Пол Гарасус преизбран президент на UEHP за 5-ти мандат (2023-2025 г.)

мар. 24, 2023

0

Д-р Пол Гарасус преизбран президент на UEHP за 5-ти мандат (2023-2025 г.)

Д-р Пол Гарас беше единодушно преизбран при гласуване, проведено на 3 февруари 2023 г. във Франкфурт на Майн. Д-р Гарасус е лекар, невролог по образование и икономист. Той е президент на UEHP от 2015 г. Той е и генерален секретар на Френското общество за икономика на здравеопазването (SFES) и президент на научния съвет на BAQIMEHP (Институт за качество и икономически анализи за частния здравен сектор). Той е и съветник на ОИСР.

Той представлява сектора на частните болници на европейско ниво от 2008 г. Неговите преподавателски, обучителни и изследователски дейности, в сътрудничество с няколко университета и институции, са посветени на темите за здравно финансиране, здравна икономика, образование за управление на риска, здравни иновации, качество и технологична оценка.

Участва активно в работата на медицински и индустриални здравни специалисти по финансирането и регулирането на здравните системи в Европа. Неговите публикации се фокусират върху последните развития в Европа по отношение на болничните структури, частните инвестиции в здравеопазването и достъпа до пазара във Франция. Освен това д-р Гарасус е много ангажиран в областта на здравните данни в Европа и е силен защитник на зелените болници.

Поканен на големи международни срещи, д-р Пол Гарас е в пряк контакт с длъжностни лица и политици на ЕС, академици по икономика на здравеопазването и индустрията. Последните международни събития подчертаха необходимостта от развитие на връзки на европейско ниво за споделяне на най-добри практики, качествени стимули в реформите на болничните плащания и, напоследък, качеството на условията на труд.

ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛИ

Оскар Гаспар, Португалия

Оскар Гаспар има диплома по икономика и следдипломна степен по публично управление. Професионалната си дейност започва в областта на инвестиционното и търговското банкиране. Бил е началник на кабинета на португалския държавен секретар по бюджета.

Оскар Гаспар е работил като икономически съветник на министър-председателя от 2005 г. до 2009 г. и държавен секретар по здравеопазването от 2009 г. до 2011 г. В продължение на две години и до август 2016 г. той е бил директор на външните работи на Merck Sharp & Dohme – Португалия.

Оскар Гаспар понастоящем е президент на Португалската асоциация на частните болници (APHP), член на борда на Конфедерацията на португалския бизнес (CIP) и вицепрезидент на Националния стратегически здравен съвет на CIP. Освен това е член на Португалския икономически и социален съвет и на Националния здравен съвет. По инициатива на Оскар Гаспар APHP стартира Европейските награди за частни болници в Лисабон през 2022 г. На 3 февруари 2023 г. във Франкфурт на Майн той беше избран от Общото събрание за вицепрезидент на UEHP за втори мандат.

Йенс Верник, Германия

Йенс Верник е адвокат и основател на собствена адвокатска кантора в Мюнхен. Повече от 25 години Йенс Верник съветва болници, лекари и други доставчици на здравни услуги по всички правни аспекти на медицинските и бизнес дейности. Йенс Верник работи върху много публикации, по-специално за отчитане на разходите в болниците, за реорганизация на болници и за управление на риска.

От 2001 г. до 2006 г. той е управляващ директор на непълно работно време на Асоциацията на частните болници в Бавария. От 2006 г. той е активен член на борда на Европейската асоциация на частните болници (UEHP) и в момента изпълнява петия си мандат като вицепрезидент на UEHP.

 

СЕКРЕТАР

Кристиан Хотобок, Румъния

Кристиан Хотобок завършва Академията за икономически изследвания, Факултет по международни икономически отношения през 2000 г. От 2007 г. той е президент на Асоциацията на частните доставчици на медицински услуги (PALMED). PALMED подкрепя румънските частни доставчици на здравни услуги, както и правото на пациентите на достъп до качествени медицински услуги на достъпна цена. От 2010 г. той е и президент на Алианса за здраве в Румъния. Той е бил активен член на борда на Европейския съюз на частните болници (UEHP) и започва първия си мандат като секретар на борда.

КАСИЕР

Гай Нерво, Монако

Гай Нерво завършва бизнес училище и навлиза в здравния сектор на 25-годишна възраст. От 1989 г. той е директор на Кардио-торакалния център на Монако, автономна частна болница, хипер-специализирана в диагностиката и лечението на сърдечно-съдови заболявания. гръдни и съдови патологии и на върха на технологиите, на които той в момента е главен изпълнителен директор.

Той също така участва активно в живота на Княжество Монако чрез различни организации: Икономически, социален и екологичен съвет, Федерация на предприемачите, Стратегически съвет за привлекателност, Пенсионен фонд. Той представляваше частните институции на Монако в продължение на почти 20 години в рамките на UEHP и в момента е неин ковчежник.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ

Д-р Анджей Соколовски, Полша

Д-р Анджей Соколовски е доктор по медицина и специалист по вътрешни болести. Той е основател и председател на Управителния съвет на Асоциацията на полските частни болници (OSSP), създадена през 2002 г., и член-основател на UEHP. OSSP защитава от създаването си мястото на частната хоспитализация в Полша.

ЧЛЕНОВЕ НА УС

Проф. Габриеле Пелисеро, Италия

Г-н Пьотр Гербер, Полша

Маг. Стефан Гюнтер, Австрия

Г-н Костас Стергиопулос, Гърция

г-жа Беатрис Ньоелек, Франция

Г-жа Елени Андрони, Гърция

Г-н Луис Мендикути, Испания

РЕВИЗОРИ

г-жа Ана Сезар Мачадо, Португалия

Г-н Аверадо Орта, Италия

Г-н Рафал Шмуц, Полша