НСЧБ : +359898722133

Европейски награди за частни болници

юни 30, 2022

0

Европейски награди за частни болници

Първото издание на Европейските награди за частни болници (EPHA), организирано от UEHP – Европейският съюз на частните болници и APHP – Португалската асоциация на частните болници, в партньорство с EY, се проведе миналия четвъртък, в Páteo da Galé, в Лисабон. Церемонията, проведена под високия патронаж на президента на Португалската република, имаше за цел да покаже и подкрепи иновативни и изключителни европейски здравни проекти. Бяха подадени 72 заявки от болници от 10 европейски държави, които след това бяха оценени от независимо международно жури.

 

Победители са:

Най-добра инициатива за превенция: БОЛНИЦА RECOLETAS CAMPO GRANDE (ИСПАНИЯ)

Тази награда отличава инициативи, които се фокусират върху предотвратяването на нарастването на здравословните проблеми на индивидуално ниво, както и широкото разпространение на заразни болести.

 

Най-добра инициатива, фокусирана върху пациента: DAS REHAPORTAL – QUALITAETSKLINIKEN.DE (ГЕРМАНИЯ)

Тази награда отличава иновативни инициативи, които се фокусират върху подобряване на изживяването на пациентите по време на целия престой, не само чрез подобряване на предоставяните здравни услуги, но и чрез задоволяване на нуждите и очакванията на пациентите.

 

Най-зелената болница в Европа: FUNDACIÓN INSTITUT GUTTMANN (ИСПАНИЯ)

Тази награда отличава инициативи, които се фокусират върху насърчаването на по-приятелска и по-устойчива  екологична среда.

 

Модел на клинична иновация: IRCCS POLICLÍNICO SAN DONATO (ИТАЛИЯ)

Тази награда отличава инициативи, които се фокусират върху насърчаването на значителни подобрения в предоставяните здравни услуги, както и клиничния резултат за пациента.

 

Най-напредналата болница в здравеопазването, базирано на качеството на здравната грижа : HÔPITAL DE LA TOUR (ШВЕЙЦАРИЯ)

Тази награда отличава инициативи, които се фокусират върху насърчаването на нови начини за измерване и заплащане за здраве, които ще допринесат за подобряване на качеството на предоставяните услуги и достъпа до нови видове терапии.

 

Отлично работно място: HOSPITAL DA LUZ (ПОРТУГАЛИЯ)

Тази награда отличава инициативи, които се фокусират върху насърчаването на по-добри условия на работната среда, с доказани резултати в оптимизирането на организационната ефективност и сътрудничество между професионалистите.

 

Новинарско отразяване на годината: HEILIGENFELD CLINICS (ГЕРМАНИЯ)

Тази награда отличава най-доброто отразяване на новини, свързани с инициативи в сектора на здравеопазването.

 

Специална награда получиха и румънски и полски болници за ролята им в хуманитарната подкрепа на бежанската вълна от войната в Украйна. Наградата бе връчена от Пол Гарасус, президент на UEHP и я приеха, Анджей Соколовски, президент на Полската асоциация на частните болници, и Кристиан Хотобок, президент на Румънската асоциация на частните болници.